$apiData['content']['article']['title']

Lokale opplevelser

Velkommen til Hekshusstranda og Østre Toten kommune som ligger vakkert til ved Mjøsas vestbredd kun halvannen time nord for Oslo. Toten betyr angivelig «Noe man liker» og navnet kunne ikke vært mer treffende. De aller fleste trives i det grønne kulturlandskapet rundt flatbygdene på Toten. 

Hekshusstranda camping er et fantastisk sted for deg som vil nyte det gode campinglivet ved Mjøsa. Men kanskje du har lyst til å ta en utflukt eller to mens du har noen deilige fridager? Da har du mye å velge mellom. Her er noe av det du kan oppleve:

 

Peder Balke-senteret: 

 

Foto: Peder Balke Senteret. 

 

Maleren Peder Balke (1804 – 1887) var en av de mest anerkjente landskapsmalerne i Norge på 1800-tallet. Balke utførte vakre veggmalerier på flere storgårder på Toten på 1830 tallet, og en av gårdene var Billerud Gård på Kapp som i dag er Peder Balke-senteret. Senteret har en herlig utsikt over Mjøsa og i galleriet kan du, i sommersesongen se de vakre veggmaleriene samt oppleve skiftende utstillinger av samtidskunst. Kunstsenteret har en koselig kafé, Kafé Grom som serverer gode lunsjretter, deilige kaker og nytraktet kaffe. Interiørbutikken De 4 årstider har flotte interiørgaver til deg selv eller andre i tillegg til lokalproduserte grønnsaker og blomster etter årstiden. Peder Balke-senteret ligger ca. 3,5 km. sør for Hekshusstranda Camping og det går en fin sti hele veien langs Mjøsa. Vil du heller ta bilen tar kjøreturen ca. 10 minutter. 

 

Foto: Visit Øst-Norge

Les mer her eller her

 

Skibladner:

Foto: Hans Haug

 

Det flate, vakre landbrukslandskapet på Toten ser du aller best fra Mjøsa, så hva med å ta en tur med verdens eldste hjuldamper, Skibladner? Skipet har en av sine brygger ved Kapp Melkefabrikk, ca. 1,5 km. gåtur på sti fra Hekshusstranda Camping. Om bord kan du både nyte utsikten på dekk og innta en herlig frokost eller en tradisjonsrik middag med laks og jordbær i 1. Plads Madsalon eller i aktersalongen. 

Skibladner har hjemmehavn på Gjøvik og seiler derfra tirsdag - søndag i rutesesongen (skoleferien). Skipet har ulike ruter hver dag og rutetidene samt når skipet ankommer Kapp Melkefabrikk finner du på Skibladners nettside.

 

 

 

Mjøsas Ark – Mjøsas eget museum

 

 Foto: Inge Christine Årstad

Mjøsas Ark ligger kun ca. 1,5 km. gange på sti langs Mjøsa fra Hekshusstranda Camping, rett ved Skiblanderbrygga. I museet kan du se 8000 år gammel bergkunst og lære om vikingferder, spritsmugling, båttransporter og viktig miljøengasjement. Museet forteller også historien til Kapp melkefabrikk, om doktor Johan Olav Sopps forskning, industrieventyret Viking Melk og arbeidermiljøet på Kapp. Skiftende utstillinger med unike gjenstander fra Mjøsmuseets samlinger, vises også her. Inngang fra fjordsida.

 

Karidalen

Foto: Visit Øst-Norge

Karidalen ligger ca. 7 km. vest for Hekshusstranda camping og er et fantastisk område for friluftsliv. Området har flere merkede turstier i ulike lengder, en rundløype for rulleski og ikke minst en fin frisbeegolfbane med 18 hull.

På vinteren er det et flott utgangspunkt for fine skiturer. 

  

Pilegrimsleden

Foto: Visit Øst-Norge  

Pilegrimsleden er et nettverk av veier som alle leder frem til Nidarosdomen, Olav den helliges gravkirke i Trondheim. En av ledene går rett forbi Hekshusstranda Camping og herfra kan du gå leden i begge retninger gjennom et vakkert kulturlandskap. En fin tur er å gå langs leden til Gjøvik for deretter å ta buss tilbake til Hekshusstranda Camping. Turen på ca. 14 km. er beskrevet på Visit Øst-Norge sine nettside her

Buss mellom Kapp og Gjøvik går en gang i timen og det er rute B46 som går fra Gjøvik til Kapp. Rute B47 går fra Kapp til Gjøvik om du vil gå turen andre veien. Rutetider finner du her

 

Turistkontor - Visit Øst-Norge:

Vil du vite mer om hva du kan oppleve i regionen når du er gjest på Hekshusstranda? Da kan du besøke Visit Øst-Norge sin nettside; visitostnorge.no der du får tips om alt fra severdigheter, turmuligheter, restauranter med mer. Visit Øst-Norge har også et helårsåpent turistkontor på Gjøvik Stasjon hvor du kan få hjelp med tips til steder å besøke i hele regionen i tillegg til å få ulike turistbrosjyrer og kjøpe turkart.

Les mer her eller her